Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на турбо маркучите със стоманени?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на турбо маркучите със стоманени?

Колеги мисля да си сменя-преправя оригиналните турбо маркучи(на колата от подписа)
    със стоманени,решил съм твърдо да ги преправя и за това ще бъда благодарен
    на колегите които вече са го направили да споделят за евентоални
    промени било положителни или отрцателни и най вече за какво
    трябва да внимавам?
    Благодаря предварително.
    156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
    KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
    Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
    Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Защо трябва да са стоманени? Не става ли с алуминиеви?
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

И как смяташ да ги захванеш към турбина,кулер и т.н. ?
      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
        Защо трябва да са стоманени? Не става ли с алуминиеви?
        Заваряването с алуминий е по-специфично и най-важното
        в нашето град няма тръби от порядъка ф57-ф60,пък за съответния размер криви да не говорим.

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
        И как смяташ да ги захванеш към турбина,кулер и т.н. ?
        Ми съответно с турбо маркучи от краищата мисля,че 7 или 8см'ви накрайници,ще бъдат достатъчни,за да се захванат?

Comment

И аз обмислям от доста време проекта на колегата даже в момента половината ми траба е алуминиева но искам цялата да я направя а захващането към кулера става с: http://maxspeed-bg.com/index.php?opt...d=37&Itemid=26
          ако някои е правил от пловдив нека каже как и къде
          Алфа 156 2.4 JTD-150hp - 2003

Comment

Първоначално публикувано от leorotax Покажи съобщение
            И аз обмислям от доста време проекта на колегата даже в момента половината ми траба е алуминиева но искам цялата да я направя а захващането към кулера става с: http://maxspeed-bg.com/index.php?opt...d=37&Itemid=26
            ако някои е правил от пловдив нека каже как и къде
            А ако всичко се направи от тези силиконови маркучи? Или няма да издържат налягането?
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
              А ако всичко се направи от тези силиконови маркучи? Или няма да издържат налягането?
              Mooooже ма да не му дойде скъпо.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Е то и с алуминиеви тръби няма да е кой знае колко по-евтино
                Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

За мен не си заслужава, разбирам да караш над 1,5 холд че да има смисъл
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    За мен не си заслужава, разбирам да караш над 1,5 холд че да има смисъл
                    И на 1,5 си държат стоковите, да кара на 2бара айййде да го преживем, инак е безмислено.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                      И на 1,5 си държат стоковите, да кара на 2бара айййде да го преживем, инак е безмислено.
                      Радо разбра ми мисълта
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Стомана - добре! Ама как ще елиминирате вибрациите на двигателя да не ги предавате нататък? Или ще имате тресяща се филтърна кутия и тресящ се cooler, че и тресяща се Алфа

Comment

Наскоро, след като двата ми въздуховода (турбина-кулер, кулер-колектор) се спукаха и аз мислих за такива варианти. Отказах се защото щеше да излезе много по-скъпо отколкото да ги сменя с оригинални, които не са никак лоши.

Според мен до подобни модификации трябва да се прибягва само ако има необходимост. Например смяна на хардуер (по-голям кулер, спортен филтър - не replacement, по-яка турбина).

Съжалявам, че не мога да бъда полезен с конкретни предложения, но моля кажи какви са товите причини да го правиш?
                          sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Малий на каде сте тръгнали колеги? Интересувах се от това дали някой е правил тоя номер,
                            а не имали нямали смисал,но след като питате ще ви кажа има,защото стана много добре,
                            до няколко дена ако не възникне проблем от сорта на скъсвания и т.н.
                            значи ще си остане така.Вярно имах притеснения отностно вибрациите но не са 'вибрираща алфа'.
                            А що се отнася за разходите -60 лева траби и колена,15 лева електроди,
                            2 дюнера за обяд,2 литра бира и не на последно място - добър приятел(способен ЗАВАРЧИК - безкрайни благодарности),
                            а нервите и труда вече са за наша сметка.Ето и малко снимки.
                            Благодаря и на колегата ''Vovata'' за подкрепата.
                            Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение
                              Наскоро, след като двата ми въздуховода (турбина-кулер, кулер-колектор) се спукаха и аз мислих за такива варианти. Отказах се защото щеше да излезе много по-скъпо отколкото да ги сменя с оригинални, които не са никак лоши.

Според мен до подобни модификации трябва да се прибягва само ако има необходимост. Например смяна на хардуер (по-голям кулер, спортен филтър - не replacement, по-яка турбина).

Съжалявам, че не мога да бъда полезен с конкретни предложения, но моля кажи какви са товите причини да го правиш?
                              Причината ми може да не основателна но е следната - 2 пъти съм сменил маркуча турбо - кулер уж оригинални нали,и сега ми се наложи да сменям кулер-дросел,пукнал се е на входа на дросела около 4см, и така,не излиза много скъпо поне за сега.

Comment

Working...
                              X